«Freedom Pass: data»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα δοθεί το «δώρο» των 50 GB

«Freedom Pass: data»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα δοθεί το «δώρο» των 50 GB

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το «Freedom Pass: Data». Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών, οι οποίοι θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Η προσφορά αφορά πακέτο δεδομένων 50GB που ισχύει για 5 μήνες και αποδίδεται σε έναν ενεργό αριθμό κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως του παρόχου (Cosmote, Vodafone, Wind) και του είδους (συμβόλαιο, καρτοκινητό, εταιρικό, ιδιωτική) της σύνδεσης. Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα ή τον ασκούντα τη γονική μέριμνα, και υποβάλλεται, είτε ηλεκτρονικά, μέσω του freedompass.gov.gr, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται εντός 24 ωρών από την αίτηση. H παροχή χορηγείται μια φορά ανά Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) εμβολιασθέντος και ανά σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Το «Freedom Pass: Data» υλοποιείται ακριβώς ένα μήνα από την ανακοίνωσή του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ. Ακολούθως, το μέτρο εξειδικεύτηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, και Υγείας Θάνου Πλεύρη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Η δράση Freedom Pass: Data υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

«Freedom Pass: data»

Τι είναι;

Πρόκειται για πακέτο 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 10 GB.

Σε ποιους απευθύνεται;

Διατίθεται σε κάθε νέα ή νέο ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου. Το πακέτο ισχύει και για όσα πρόσωπα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν ήδη εμβολιαστεί, πριν από την εξαγγελία του μέτρου.

Με ποια διαδικασία αποκτάται;

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Ακόμη, ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Τι στοιχεία απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ θα χρειαστεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σε πόσο χρόνο υλοποιείται η αίτηση;

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

Από πότε μπορεί να γίνει χρήση της υπηρεσίας;

Η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανοίγει στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή