Αθ. Τσακρής: Θα υπάρξει πέμπτο κύμα τον χειμώνα – Καθοριστική η τρίτη δόση

Αθ. Τσακρής: Θα υπάρξει πέμπτο κύμα τον χειμώνα – Καθοριστική η τρίτη δόση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής, τονίζοντας πως «θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο κύμα».

Διαβάστε ακόμη: Τέλος στο «μονοθεματικό» ΕΣΥ – Δεν θα αναβάλλονται χειρουργεία

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής επεσήμανε πως αναμένει αναζωπύρωση της πανδημίας με πέμπτο κύμα μέσα στο χειμώνα, ενώ σημείωσε ότι σιγά – σιγά όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τρίτη, αναμνηστική δόση, καθώς μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόσηη προστασία μειώνεται.

«Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, προκειμένου να έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για τους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Εξήγησε ότι χώρες με υψηλά εμβολιαστικά επίπεδα, παρότι κάποιες έχουν πολλά κρούσματα, οι επιπτώσεις από την εξέλιξη της πανδημίας βαίνουν μειούμενες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα και ένα Σύστημα Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί, έχουν περάσει πια σε μια κανονικότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το ζητούμενο», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή