ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Μάτι: Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Δούρου για το εισαγγελικό πόρισμα

Η εισαγγελική πρόταση παραπέμπει σε δίκη συνολικά 27 άτομα

pyrkagia-sto-mati-i-proti-antidrasi-tis-pleyras-doyroy-gia-to-eisaggeliko-porisma-561536065

Μετά την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή της εντολέως του και άλλων 26 κατηγορουμένων για την τραγωδία από πυρκαγιά στο Μάτι, ο συνήγορος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, αναφέρει σε δήλωση του:

«Σήμερα βρισκόμαστε ακόμη σε ένα αρχικό στάδιο της υπόθεσης, χωρίς να γνωρίζουμε αν και ποια πρόσωπα και για ποιες κατηγορίες τελικά θα παραπεμφθούν από το Δικαστικό Συμβούλιο. 

Η κ. Δούρου βρίσκεται στην διάθεση της Δικαιοσύνης από την πρώτη στιγμή, ώστε να συμβάλλει στην διερεύνηση της αλήθειας από όποια θέση κι αν της ζητηθεί». 

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση παραπέμπει σε δίκη και τον τότε δήμαρχο της περιοχής Ηλία Ψινάκη καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους 27 βρίσκονται ο πρώην επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και βέβαια ο 70χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης [Διαβάστε περισσότερα]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ