Επίθεση κατά φοιτητή ΟΠΑ: «Άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές»

Επίθεση κατά φοιτητή ΟΠΑ: «Άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστοι χθες στο Οικονομικό Παν. Αθηνών (ΟΠΑ) γρονθοκόπησαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό. Ο 20χρονος φοιτητής περιέγραψε στην «Κ»: «Καθώς έβγαινα από το ίδρυμα με αναγνώρισαν τρία άτομα, που μάλλον πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο, και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές». Ο εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα επειδή είναι υπέρ της θεσμοθέτησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σε αστυνομικές πηγές έφτασε η εκδοχή ότι ο φοιτητής βρέθηκε στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα. Οι αντιεξουσιαστές θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του στον χώρο και του επιτέθηκαν. Ο πρύτανης του ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Η κατάσταση του νεαρού φοιτητή εξετάζεται, ωστόσο ο ίδιος ήταν εύλογα σε κατάσταση σοκ, όταν η «Κ» επικοινώνησε μαζί του.

Οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή