Θεσσαλονίκη: Εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΑΜΑΚ – Πότε θα λειτουργήσει

Θεσσαλονίκη: Εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΑΜΑΚ – Πότε θα λειτουργήσει

Το εμβολιαστικό κέντρο στήνεται στο ισόγειο του ιδρύματος και συγκεκριμένα στο γραφείο του ιατρού εργασίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιαστικό κέντρο στήνεται σε χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ενίσχυση του ρυθμού εμβολιασμών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου, ενώ θα παραμείνει ανοικτό έως τις 29 του μήνα.

Κατά το ίδιο μέσο, το εμβολιαστικό κέντρο στήνεται στο ισόγειο του ιδρύματος και συγκεκριμένα στο γραφείο του ιατρού εργασίας, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Από νοσηλευτές ο έλεγχος φοιτητών στο Πάντειο

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει από το καλοκαίρι τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια.

Βάσει στοιχείων που είχε δώσει η κ. Κεραμέως προ τριών εβδομάδων, το ποσοστό των φοιτητών που έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει υπερβαίνει το 75%. Στο προσωπικό, πάνω από 87% είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 91%.

Με επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος

Τις προηγούμενες ημέρες, ουρές σχηματίστηκαν νωρίς το πρωί έξω από τις πύλες του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, καθώς δεκάδες φοιτητές περίμεναν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/ νόσησης ή τα αποτελέσματα του rapid test και τις ταυτότητες ανά χείρας, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  • επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έχοντας ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 ή
  • επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή