Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Σύσκεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος» πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος» πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβου Θεοδώρου, ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν πρώτες – Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα (χάρτες)

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σημειώνεται ότι από τη νύχτα, σήμερα Τετάρτη προς αύριο Πέμπτη, και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα-1
Φωτ. meteo.gr

Στους χάρτες του meteo.gr που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (Εικόνα 1) και τις πρώτες βραδινές ώρες (Εικόνα 2) της Πέμπτης 14/10.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα-2
Εικόνα 1. Ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10. Πηγή: meteo.gr

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα-3
Εικόνα 2. Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης 14/10. Πηγή: meteo.gr

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παλεύουν με τις λάσπες στη βόρεια Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της μεταβολής του καιρού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έρχεται ένας πολύ κρύος χειμώνας

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή