Παράνομη εισβολή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

Παράνομη εισβολή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας μετά από εισβολή τουλάχιστον 20 ατόμων με κουκούλες, ξύλα, πέτρες, που κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής και τραυμάτισαν δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν πρόκειται για ομάδα με ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά για ντόπιους που εικάζεται ότι ενεπλάκησαν σε καυγά με σπουδαστές της σχολής σε άλλο σημείο του νησιού και πήγαν για να δώσουν συνέχεια στην ένταση.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα 20 άτομα έγιναν αντιληπτά από τον διοικητή της Ακαδημίας, καθώς και από βαθμοφόρο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε χρέη αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν.

Η ομάδα των ατόμων, ενώ αρχικά απομακρύνθηκε, στη συνέχεια, αιφνιδιαστικά, επανεισήλθε με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και κατά την προσπάθεια του διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ακολούθως, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον αξιωματικό Υπηρεσίας.

Ο αξιωματικός Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο διοικητής και ο αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διενεργήθηκαν ιατρικές εξετάσεις, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευθούν. 

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους 62 σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα, πέτρες, ξύλα και καδρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή