Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα από 31ης Οκτωβρίου

Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα από 31ης Οκτωβρίου

Κανονικά θα γίνει και φέτος η αλλαγή της ώρας, από θερινή σε χειμερινή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα γίνει και φέτος η αλλαγή της ώρας, από θερινή σε χειμερινή. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, «την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της E.E. 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 4 πμ. σε 3 πμ.».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση της θερινής/χειμερινής ώρας ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2019 από το Ευρωκοινοβούλιο. Η απόφαση έπρεπε κατόπιν να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που όμως ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει εκτίμηση των επιπτώσεων από την κατάργηση του μέτρου. Η Επιτροπή με τη σειρά της υποστήριξε ότι πρέπει να προηγηθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έτσι η υπόθεση «κόλλησε»εκεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, οι χώρες μπορούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα –ωστόσο, οι επικριτές της απόφασης κατάργησης υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη χωρίζεται ήδη σε τρεις «ζώνες» time zones) και ο πολλαπλασιασμός των διαφορών στην ώρα με βάση μια πολιτική απόφαση και όχι την επιστημονική σταθερά, θα δημιουργήσει χάος. Πάντως, χώρες γειτονικές στην Ε.Ε., όπως η Τουρκία και η Ρωσία, έχουν ήδη καταργήσει την αλλαγή ώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή