Επίθεση στο ΟΠΑ: «Το πρόβλημα είναι βαθύ και πτυχές του βλέπουμε στα ΑΕΙ»

Επίθεση στο ΟΠΑ: «Το πρόβλημα είναι βαθύ και πτυχές του βλέπουμε στα ΑΕΙ»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να μιλήσουμε!» Ο 20χρονος Οδυσσέας Βλαχονικολός, τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών, μιλώντας χθες στην «Κ» με την ψυχραιμία της μιας ημέρας που είχε περάσει μετά την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο πανεπιστήμιό του, το Οικονομικό Παν. Αθηνών, από αγνώστους το απόγευμα της Τρίτης, εστίασε –για μία ακόμη φορά–στην ανάγκη ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία να αναλογιστούν τους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα βίας στα ΑΕΙ. Τον Οδυσσέα προπηλάκισαν τρία άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. «Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;»του είπαν και τον χτύπησαν. «Οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές φοβούνται να μιλήσουν. Το πρόβλημα είναι βαθύ και πτυχές του βλέπουμε στα πανεπιστήμια» πρόσθεσε στην «Κ» ο φοιτητής.

«Πανεπιστημιακοί και φοιτητές φοβούνται να μιλήσουν», λέει ο Οδ. Βλαχονικολός, που δέχθηκε επίθεση μέσα στο ΟΠΑ.

Χθες ο κ. Βλαχονικολός κατέθεσε μήνυση, ωστόσο ο ίδιος είχε καλέσει την αστυνομία μετά το περιστατικό το απόγευμα της Τρίτης, καθώς οι δράστες της επίθεσης παρέμεναν εντός του ΟΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο. Η αστυνομία ποτέ δεν εμφανίστηκε. Ο κ. Βλαχονικολός επέκρινε τη στάση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο νόμος επιτρέπει την παρέμβασή της.

Επίσης, για το περιστατικό ενημερώθηκε το ίδιο βράδυ ο πρύτανης του ιδρύματος, Δημήτρης Μπουραντώνης. Ο ίδιος το βράδυ της Τρίτης δήλωσε στην «Κ» ότι «θα διερευνηθούν άμεσα οι πτυχές του περιστατικού από το ίδρυμα και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές»

Χθες, τη στήριξή του στον φοιτητή εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση, Αγγελος Συρίγος, όπως επίσης η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή