Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά σήμερα τα εσπερινά σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά σήμερα τα εσπερινά σχολεία στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών.

Αττική: Σε περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία

Η επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται στην Αττική, οδηγούν πολλούς δήμους στην απόφαση να κλείσουν για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους αυτή οι Δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ τα συνεργεία τους συνεχίζουν προετοιμασίες, αποφράξεις.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα. Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και ο προαύλιος χώρος Γυμνασίου και Λυκείου, όμως αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα Φιλαδέλφεια: Βγήκαν από πλημμυρισμένες τάξεις με «γέφυρα» από θρανία (βίντεο)

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Κλειστά σχολεία στον δήμο Αχαρνών

Ο δήμος Αχαρνών από την πλευρά του ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη Διοικητική Περιφέρεια του δήμου αύριο Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δύσκολη. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί αλλά και το Κέντρο Αρωγή.

Επιπλέον το απόγευμα της Πέμπτης 14/10/2021 δεν θα λειτουργήσουν τόσο η Αρωγή όσο και τα εσπερινά σχολεία του Δήμου Αχαρνών. Παράλληλα και τις δύο μέρες δεν θα διεξαχθούν τα απογευματινά προγράμματα της ΔΗΚΕΑ.

Τέλος την Παρασκευή δεν θα διεξαχθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταφοράς των φοιτητών σε Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή