Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού (βίντεο)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού (βίντεο)

Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατεβαίνει από τον λόφο του Λυκαβηττού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό Λυκαβηττού προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική το μεσημέρι, τη στιγμή που η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατεβαίνει από τον λόφο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Αττική.

Το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Κλειστά σήμερα τα εσπερινά σχολεία στην Αττική

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα Φιλαδέλφεια: Βγήκαν από πλημμυρισμένες τάξεις με «γέφυρα» από θρανία (βίντεο)

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο 

Θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο της Βουλής

Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική επηρέασε το μεσημέρι και το Μέγαρο της Βουλής.

Μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Τραμ – ΗΣΑΠ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Τραμ, λόγω της κακοκαιρίας και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, διεξάγονται τα εξής δρομολόγια:

  • Πικροδάφνη – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Πικροδάφνη

Υπενθυμίζεται πως στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία εξακολουθεί να διεξάγεται μεταξύ των σταθμών «Ταύρος – Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά» λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Προβλήματα σε οδικούς άξονες

Νωρίτερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή για την κυκλοφορία παραμένει η Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην παλαιά παραλιακή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Θησεώς έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή