Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστοί δρόμοι, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστοί δρόμοι, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 πμ. σήμερα στον Κηφισό και στην παραλιακή ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 πμ. σήμερα στον Κηφισό και στην παραλιακή ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ως προληπτικό μέτρο, καθώς από τις 3 έως τις 6 πμ. αναμενόταν ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα. Επίσης, σήμερα Παρασκευή θα μείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός όσων χρειάζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ έγινε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασία. Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Τέλος, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα (μηχανήματα) από ιδιωτικές εταιρείες.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο θα επηρεάσει στην πορεία της ημέρας την Εύβοια και τη Χαλκιδική, πιθανώς και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Ικαρία. Γι’ αυτό θα κλείσουν τα σχολεία κι εκεί, όπως και στην Κέρκυρα. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σήμερα σε όλη την Αττική με απόφαση της Περιφέρειας. Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία σήμερα και στην Εύβοια, στη Χαλκιδική, καθώς και σε δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Τριπόλεως και Λακωνίας.

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η υπόθεση με το Ι.Χ. που, σύμφωνα με τηλεφώνημα πολίτη στο 112, είχε παρασυρθεί από τα νερά στην περιοχή του Πικερμίου. Ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία και είπε πως κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Δυνάμεις της ΕΜΑΚ τις προηγούμενες ώρες διενεργούσαν έρευνα στην περιοχή.

«Ολες οι δυνάμεις του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξη χθες το απόγευμα.

Οπως είπε, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, 340 για αντλήσεις υδάτων, ενώ 11 αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων από αυτοκίνητα. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε τη σημασία του 112, το οποίο ενεργοποιήθηκε χθες εκτός της Αττικής σε Αργολίδα, Κορινθία, Χαλκιδική, Θάσο, Καβάλα, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. «Το 112 είναι σύμμαχός μας και παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες» τόνισε ο υπουργός. Εκτακτα μέτρα έλαβε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από την κακοκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή