Αντιεξουσιαστές χτίζουν…αυθαίρετο μέσα στο ΕΜΠ

Αντιεξουσιαστές χτίζουν…αυθαίρετο μέσα στο ΕΜΠ

Μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αποφάσισε να αποκτήσει χώρο... αναψυχής στο ΕΜΠ, απαλλοτριώνοντας αίθουσα του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη. Προσέλαβαν οικοδομικό συνεργείο και χθες μεταφέρθηκαν στον χώρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοιτητές εμποδίζουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των συμφοιτητών τους αλλά και… χτίζουν δικό τους στέκι. Αυτά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα στο εμβληματικό ΕΜΠ, η ηγεσία του οποίου ενημέρωσε χθες την Αστυνομία Ζωγράφου και την αρμόδια Εισαγγελία. Συγκεκριμένα, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, παρεμποδίζουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των φοιτητών για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, έφτασαν να διώξουν από τη σχολή τούς υγειονομικούς ελεγκτές, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό τη συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της διοίκησης της ΣΕΜΦΕ.

Φτιάχνουν στέκι σε αίθουσα του ιδρύματος, ενώ παράλληλα παρεμποδίζουν τους ελέγχους πιστοποιητικών.

Αλλά εκτός αυτού, για… γέλια και για κλάματα είναι η απόφαση της ομάδας να φτιάξει το δικό της στέκι, παίρνοντας αίθουσα του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων. Η αίθουσα είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα. Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία. Επίσης, χθες η ίδια ομάδα ατόμων δέσμευσε αυθαιρέτως αμφιθέατρο της σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής (εκπαιδευτικές –συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της σχολής σε άλλες σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες. Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή