Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή – Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή – Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία

Άνοιξαν μιάμιση ώρα νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν, καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν 3 - 6 τη νύχτα έχει περάσει

4' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί, οι οποίες είχε αποφασιστεί να μείνουν κλειστές από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δείτε live την πορεία της – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Ωστόσο, άνοιξαν μιάμιση ώρα νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν, καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και το δυσκολότερο κομμάτι ήταν 3-6 τη νύχτα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων.

Περιορισμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση

Σε ένα τμήμα της Ελευσίνας περιορίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές ρεύματος. Η βλάβη, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα αποκατασταθεί σύντομα.

Χθες, σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, το Κορωπί και την περιοχή του Ρέντη που αποκαταστάθηκαν με την παρέμβαση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία παραμένουν σε επιφυλακή.

Κλειστά σχολεία

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Ειδικότερα:

ΑΤΤΙΚΗ, ΕΥΒΟΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

ΣΗΤΕΙΑ

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στη Σητεία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στην Π.Ε. Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:

  • Το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών, το Νηπιαγωγείο Τεφελίου και το Γυμνάσιο Τεφελίου στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.
  • Το 24ο Δημοτικό Σχολείο, το 31ο Δημοτικό Σχολείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Νηπιαγωγείο στον Δήμο Ηρακλείου.
  • Το 1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το 2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Καστελλίου, το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου, το 1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και το IX. Γενικό Λύκειο Καστελλίου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
  • Στον Δήμο Φαιστού δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου και η ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Ο Δήμος Ευρώτα ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στη Ζάκυνθο.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Δεν θα λειτουργήσουν στο Ληξούρι τα σχολεία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

ΗΛΕΙΑ

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν αύριο στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

ΣΑΜΟΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σάμο και Ικαρία.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Η πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Άνεμοι έως 8 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, στην Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 25 και στην Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή