Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ως προειδοποίηση για επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν, ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο μήνυμα, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές της Χαλκιδικής, Λαγκαδά και της Βόλβης.

Δείτε το μήνυμα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο-1

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος», οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο-2

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Η πορεία του φαινομένου μέσω δορυφόρου

Διαβάστε: Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Διαβάστε: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πλημμυρισμένη Ποσειδώνος

Μεγάλα προβλήματα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, η κακοκαιρία «Μπάλλος» άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές: Πλημμυρισμένα σπίτια και εικόνες καταστροφής.

Οι περιοχές που πολίτες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα είναι οι εξής: Μοραΐτικα, Μεσογγή, πόλη της Κέρκυρας, Ποταμός, Αγία Κυριακή, Χρυσηίδα, Βιρός, Αύρα, Άγιος Στέφανος, Άγιοι Δέκα και Σιναράδες. 

Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει είναι εκατοντάδες. 

Διαβάστε: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σημαντικά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο-3
Εικόνα από τις καταστροφές στην Κέρκυρα- INTIME

Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο 

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου.

Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο-4

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χτυπήσει το καιρικό φαινόμενο-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή