Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τραγικός επίλογος με έναν νεκρό

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τραγικός επίλογος με έναν νεκρό

Τραγική κατάληξη είχε η ολονύχτια αναζήτηση στη νότια Εύβοια από κλιμάκια της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, του 69χρονου αγνοούμενου κτηνοτρόφου, ο οποίος είχε καλέσει για βοήθεια στις 10 μ.μ. της Πέμπτης

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχε η ολονύχτια αναζήτηση στη νότια Εύβοια από κλιμάκια της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, του 69χρονου αγνοούμενου κτηνοτρόφου, ο οποίος είχε καλέσει για βοήθεια στις 10 μ.μ. της Πέμπτης, όταν τα ορμητικά νερά άρχισαν να παρασύρουν το όχημά του. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας, το αυτοκίνητο του οποίου είχε νωρίτερα βρεθεί τεμαχισμένο, εντοπίστηκε νεκρός στην κοίτη του ρέματος στην περιοχή Τσακαίοι Ευβοίας το πρωί της Παρασκευής.

Η Αττική παρέμεινε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έφθασαν στο ζενίθ λίγο πριν από τα ξημερώματα χθες, στις 4 πμ. Λίγο αργότερα ένα μεγάλο δέντρο κατέπεσε στο Περιστέρι και… ένα μπαλκόνι στο Χαλάνδρι (σ.σ. για το δεύτερο διερευνάται αν προκλήθηκε από διάβρωση). Στον Κολωνό, όπου το ύψος του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα της Πέμπτης προσπαθώντας να στεγνώσουν τα σπίτια τους –όσα είναι ισόγεια, υπόγεια και ημιυπόγεια. Ορισμένοι δεν δίστασαν να βγάλουν ακόμη και κανό για να μετακινηθούν με ασφάλεια, καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει και τα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί.  

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό με το «βουλιαγμένο» λεωφορείο στην παραλιακή.

Ο Κηφισός και η παραλιακή δόθηκαν λίγο νωρίτερα στην κυκλοφορία, στις 6.30 αντί στις 8 πμ., ωστόσο απαγορεύτηκε η διέλευση σε άλλες οδικές αρτηρίες –απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τη νεροποντή, όπως και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων. Στην κυκλοφορία δόθηκαν και πάλι λίγο πριν από τις 3 μ.μ. Λόγω των ισχυρών ανέμων επηρεάστηκαν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, έτσι, δεν απέπλευσε στις 7 πμ. το καταμαράν για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο και Μύκονο και στις 4 μ.μ. το πλοίο προς Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Πειραιά.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τραγικός επίλογος με έναν νεκρό-1
Στον Κολωνό ορισμένοι δεν δίστασαν να βγάλουν ακόμη και κανό για να μετακινηθούν με ασφάλεια (φωτ. INTIME).

Στο μεταξύ, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να εξεταστεί πλήρως το περιστατικό με το «βουλιαγμένο» λεωφορείο, οι επιβάτες του οποίου αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από ένα μέτρο νερό για να απομακρυνθούν, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα. Ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να διερευνήσει τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου.  Σχεδόν ολόκληρη τη χώρα «σάρωσε» ο «Μπάλλος». Στη Θεσσαλονίκη, όπου η κακοκαιρία έγινε αισθητή χθες, σημειώθηκε ένα πρωτόγνωρο συμβάν: ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους, προσπαθώντας να σταματήσει επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, βούλιαξε σε λακκούβα και εν συνεχεία βυθίστηκε στο οδόστρωμα. Στη Χαλκιδική υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον Δήμο Αριστοτέλη, το οποίο περνάει μέσα από το χωριό. Η κοίτη «έσπασε»σε τρία σημεία με συνέπεια να πλημμυρίσουν παρακείμενα σπίτια στην Ολυμπιάδα. Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε ένας 55χρονος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στην εξοχική του κατοικία, όπου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έφερε την Κέρκυρα με το πέρασμά της την Πέμπτη η κακοκαιρία: δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, που «έπνιξαν»σπίτια και καταστήματα, πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν, παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, και κινδύνεψαν να πνιγούν πολλά ζώα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή