Συνήγορος των φοιτητών από το Θιβέτ: Έπαινος τους αξίζει, όχι χειροπέδες

Συνήγορος των φοιτητών από το Θιβέτ: Έπαινος τους αξίζει, όχι χειροπέδες

«Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων» τονίζει ο Αλέξης Αναγνωστάκης, εκ των συνηγόρων των φοιτητών από το Θιβέτ που διαμαρτυρήθηκαν κατά της Κίνας και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στην Ακρόπολη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων» τονίζει ο Αλέξης Αναγνωστάκης, εκ των συνηγόρων των ακτιβιστών φοιτητών από το Θιβέτ που διαμαρτυρήθηκαν κατά της Κίνας και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στην Ακρόπολη.

Ακρόπολη: Σύλληψη τριών αλλοδαπών που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και σημαίες

Ειδικότερα, οι τρεις σπουδαστές συνελήφθησαν γιατί ανάρτησαν πανό κατά των επερχόμενων Αγώνων στο Πεκίνο και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε δικάσιμο για την 26η Ιανουαρίου 2022. 

Τους ακτιβιστές φοιτητές, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στην κινεζική κυβέρνηση κατά τις ημέρες αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, εκπροσώπησαν ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης και η δικηγόρος Νέλη Συμεώνοβα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί Αρχαιολογικών χώρων κ.ά. 

«Πρόκειται για πράξη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα εγκλήματα κατοχής και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ και αλλού. Οι φοιτητές επέλεξαν την Ακρόπολη ως σύμβολο της δημοκρατίας και λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Το μέρος από όπου ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη σημαία του ναζισμού στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής και έκτοτε έγινε εθνικό σύμβολο. Οι Θιβετιανοί φοιτητές υπερασπίζονταν με συμβολικό τρόπο τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων από την Ακρόπολη. Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων» τονίζει σε δήλωσή του ο συνήγορος των φοιτητών, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή