Σεισμός στην Κάρπαθο: «Δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια», δήλωσε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος

Σεισμός στην Κάρπαθο: «Δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια», δήλωσε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρώς αισθητός έγινε ο σεισμός, ανατολικά της Καρπάθου, στους κατοίκους του νησιού, ενώ δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και οικίες, ανέφερε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Γιάννης Νισύριος. 

Όπως είπε, στο νησί όλοι είναι καλά και οι δημοτικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθώς ο σεισμός έγινε «αρκετά μακριά, προς την Αφρική». 

Διαβάστε επίσης⇒ Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε απόσταση 127 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 58 χιλιόμετρα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο. 

«Επειδή είναι ένας σεισμός βάθους αυτό διευκολύνει στο να γίνει αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή και δεν αναμένεται κάποιο τσουνάμι ούτε ισχυροί μετασεισμοί», πρόσθεσε.  

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάϊρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή