Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον Γ. Πατέλη

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον Γ. Πατέλη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο ημέρες από σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έκδοση της απόφασης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που οδήγησε στη φυλακή τα βασικά της πολιτικά στελέχη και τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισής του από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας εξετάζει το ανώτατο δικαστήριο.

Και ενώ ακόμα η ιστορική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της προέδρου της δίκης Μαρίας Λεπενιώτη, δεν έχει καθαρογραφεί, ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους, που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, ο Γιώργος Πατέλης, στέλεχος του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής και πυρηνάρχης στη Νίκαια, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, δικαστήριο ανώτατο και με πέντε δικαστικούς λειτουργούς και έναν εισαγγελέα στην έδρα, αποφυλάκισε τον Γιώργο Πατέλη, που είχε καταδικαστεί και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για τη συνδρομή που παρείχε στη στυγερή δολοφονία Φύσσα, καθώς διαδραμάτισε, κατά το κατηγορητήριο, ρόλο στα τραγικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν η εγκληματική δράση της Χ.Α. έφθασε στον φόνο του Παύλου Φύσσα.

Η αποφυλάκιση Πατέλη, που αποφασίστηκε για λόγους ψυχικής υγείας που επικαλέστηκε ο ίδιος για το παιδί του, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε σκληρή δήλωση καταδίκης του γεγονότος.

Ομως, μετά την έκδοση της απόφασης αποφυλάκισης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, δεν έμεινε αδρανής. Ζήτησε άμεσα την απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να μελετήσει αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση και ως εκ τούτου η αποφυλάκιση Πατέλη να μην ισχύσει. Η αποφυλάκιση οδήγησε σε παρέμβαση του ίδιου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον λόγο ότι η καταδίκη του δεν ήταν μόνο για την εγκληματική οργάνωση, αλλά και για τη συνέργεια που παρείχε στη δολοφονία Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή