Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία κατά Παπαγγελόπουλου στον Αρειο Πάγο

Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία κατά Παπαγγελόπουλου στον Αρειο Πάγο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα στοιχεία για την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή μαζί με άλλα μη πολιτικά πρόσωπα με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου, κατέθεσε με συμπληρωματικό υπόμνημά του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Τα νέα στοιχεία κατατέθηκαν στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διενεργεί τις ανακρίσεις για την υπόθεση Novartis αλλά και τις καταγγελίες Μιωνή, που έχουν αποσταλεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οπως προκύπτει από αυθεντικούς διαλόγους –σύμφωνα με όσα σημειώνονται στο υπόμνημα του επιχειρηματία– που έλαβαν χώρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση του ιδίου του Σάμπυ Μιωνή, του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο τελευταίος ζήτησε από τον επιχειρηματία «τα έξοδα» και όχι τα «δικαστικά έξοδα» για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη, που είχε σφοδρή αντιδικία με τον Σάμπυ Μιωνή.

«Τα έξοδα», όπως τονίζεται στο υπόμνημα, ήταν εκβιαστική κίνηση καταβολής χρημάτων, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος κατά Μιωνή από την εφημερίδα για οικονομικά και φορολογικά θέματα, για τα οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση. Παράλληλα παρατίθεται έγγραφο, στο οποίο –κατά τον επιχειρηματία– ο εκδότης της εφημερίδας συνομολογεί ότι όσα είχε γράψει κατά του Μιωνή ήταν «προϊόν παραπληροφόρησης».

Η ανακριτική διαδικασία με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου εξετάζει τις καταγγελίες Μιωνή και σύντομα θα καλέσει όλους τους εμπλεκομένους σε απολογίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή