Facebook: Έρευνα για εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου

Facebook: Έρευνα για εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου

Η επιτροπή εποπτείας του Facebook ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για την εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Facebook απέτυχε να παράσχει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα «Cross-Check», προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια VIP χρήστες του από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την επιτροπή εποπτείας της εταιρείας.

Η επιτροπή εποπτείας του Facebook ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για την εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες περιεχομένου.

Το Facebook χρησιμοποιεί το πρόγραμμα «Cross-Check» για να ελέγχει το περιεχόμενο που σχετίζονται με χρήστες «υψηλού προφίλ», όπως πολιτικούς, διασημότητες και δημοσιογράφους.

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook είναι μια οντότητα που αποτελείται από ειδικούς σε τομείς όπως η ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει διοριστεί από την εταιρεία αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Facebook: Αλλάζει ονομασία και ταυτότητα

Το εποπτικό συμβούλιο περιγράφεται συχνά ως ένα είδος Ανώτατου Δικαστηρίου για το Facebook.

Με πληροφορίες από CNN, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή