Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέος σεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος σεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 14,4 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, 23 ημέρες μετά την καταστροφική δόνηση των 6 Ρίχτερ. 

Στις 12:38 σημειώθηκε ακόμη μια δόνηση 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα νότια του Αρκαλοχωρίου.

Ο σεισμός λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους – 5 χιλιόμετρα -, έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Ανατολική Κρήτη.

Είχε προηγηθεί η δόνηση, ίδιου μεγέθους, στις 11:12, αλλά και το σεισμικό μπαράζ που ακολούθησε. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11:27 καταγράφηκε δόνηση 3,1 Ρίχτερ, στις 11:32 δόνηση 2,7, ενώ στις 11:47 σημειώθηκε σεισμός 3,4 Ρίχτερ, στις 11:48 νέα δόνηση 3,7 και στις 12:14 δόνηση 3,1 Ρίχτερ.

Σε αρκετά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου οι μαθητές έμειναν στις αυλές, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις σχολείων που ζητήθηκε από τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους καθώς διακόπηκαν τα μαθήματα.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αποφεύγουν οι κάτοικοι περιοχές και οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή