Επίθεση με βιτριόλι: Ζητάει «απόπειρα ανθρωποκτονίας» o εισαγγελέας

Επίθεση με βιτριόλι: Ζητάει «απόπειρα ανθρωποκτονίας» o εισαγγελέας

Η πρόταση του εισαγγελέα για την επίθεση με βιτριόλι σημαίνει κάθειρξη 15 ετών

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, έγκλημα άλλων εποχών και νοοτροπιών που νομίζαμε πως έχουν πια παρέλθει, δεν συγκλόνισε τυχαία την κοινή γνώμη. Η αγόρευση χθες του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη απέδειξε πως αυτό το έγκλημα είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας σε μια αγόρευση-καταπέλτη πρότεινε να κριθεί ένοχη η κατηγορουμένη Εφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόταση που αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο αναμένεται να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 χρόνων.

Η κατηγορουμένη

Η κατηγορουμένη, παρούσα στη διαδικασία, ψυχικά ψυχρή και απαθής, παρακολούθησε το ψυχογράφημά της από τον εισαγγελέα, ο οποίος συμπύκνωσε την εγκληματική της πράξη λέγοντας ότι «είχε ανθρωποκτόνο εγωισμό, ηθική μικρότητα και ποταπά κίνητρα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός τεκμηρίωσε την πρότασή του αναφερόμενος στο γεγονός ότι η δράστις παρακολουθούσε την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου για περίπου ένα χρόνο, μεθοδικά και συστηματικά οργάνωνε το σχέδιό της, το οποίο εκτέλεσε με απόλυτη ακρίβεια.

Στην αγόρευση-καταπέλτη ειπώθηκε ότι το θύμα έχει «καταδικαστεί να ανεβαίνει στη ζωή της τον δικό της βασανιστικό Γολγοθά».

Αν και όπως τόνισε ο εισαγγελέας, βασιζόμενος στα δεδομένα της δικογραφίας και της δίκης, ουδέποτε η Ιωάννα Παλιοσπύρου διατηρούσε κάποια σχέση με τον Νώντα Οικονόμου, για τον οποίο η κατηγορουμένη απέκτησε την εμμονή και έκανε ό,τι έκανε, εντούτοις η Εφη Κακαράντζουλα υπήρξε στο θέμα αυτό αμετανόητη. «Δεν μπορεί, κάτι είχαν αυτοί οι δύο» είπε στην απολογία της, όπως επισήμανε ο εισαγγελέας, για να καταδείξει όχι μόνο την εμμονή αλλά και την παντελή έλλειψη μεταμέλειας της κατηγορουμένης.

Δήλωσε ευγνώμων

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την εισαγγελική αγόρευση και φανερά καταβεβλημένη δήλωσε «ευγνωμοσύνη προς τη Δικαιοσύνη», ενώ πρόσθεσε ότι στο εξής από καλύτερο σημείο θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την ισόβια, βαριά αναπηρία της.

Η εισαγγελική πρόταση εκτός από την προετοιμασία και τη μεθοδικότητα του εγκλήματος που ανέδειξε, για να αιτιολογήσει την εγκληματική πρόθεση της κατηγορουμένης, επέμεινε στο γεγονός ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου έζησε από θαύμα. Ο εισαγγελέας κ. Μαστραντωνάκης υπογράμμισε πως η ποσότητα του οξέος ήταν τόσο μεγάλη και η απόσταση από την οποία η κατηγορουμένη το πέταξε στο πρόσωπο της άτυχης Ιωάννας τόσο κοντινή, που μόνο από θαύμα η κοπέλα αυτή ζει, αν και έχει, όπως σημείωσε, «καταδικαστεί να ανεβαίνει στη ζωή της τον δικό της βασανιστικό Γολγοθά». Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και της ίδιας της παθούσας για να μπορέσει να σταθεί όρθια, ενώ οι γονείς της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που βουβοί και συντετριμμένοι παρακολουθούν όλες τις ημέρες τη δίκη, ξέσπασαν σε λυγμούς ακούγοντας την εισαγγελική αγόρευση.

Στις 26 Οκτωβρίου

Η ακροαματική διαδικασία, που υποδειγματικά οργανώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 26 Οκτωβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, για να οδηγηθούμε στην ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή