Βατόπουλος για νέο lockdown: Ποτέ μην λες ποτέ

Βατόπουλος για νέο lockdown: Ποτέ μην λες ποτέ

«Θα έχουμε και τέταρτο και πέμπτο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι», τόνισε ο καθηγητής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν απέκλεισε τo ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, o οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε «Ποτέ μην λες ποτέ».

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο χειμώνας δεν θα είναι εύκολος, ενώ τόνισε πως «θα έχουμε και τέταρτο και πέμπτο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι». «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί για να εμβολιαστεί και συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως τα διαγράμματα που παρουσίασε η κα Γκάγκα». Όπως είπε, τα διαγράμματα για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ, θα έπρεπε γίνουν σποτ στην τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά, κατά 28%, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε επίσης⇒ Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική και διάρκειας 60 λεπτών η παρέλαση

Όπως δήλωσε η ίδια, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.872 την ημέρα με το ποσοστό θετικότητας να καταγράφει αύξηση και να φτάνει στο 1,35%.

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση στα κρούσματα, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια σταθερότητα στο επιδημιολογικό φορτίο που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η πλειονότητα των ασθενών στις ΜΕΘ covid στη βόρεια Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι και η πληρότητα περνάει το 90%.

Για την Αττική, σύμφωνα με την ίδια, παρατηρείται μια σταθερότητα στο επιδημιολογικό φορτίο, που αλλάζει ανά περιοχή, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία. Αύξηση είχαμε και σε Αρκαδία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. 

Τελευταίες ειδήσεις

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή