Αρκαλοχώρι: Τρεις σεισμοί μέσα σε δέκα λεπτά

Αρκαλοχώρι: Τρεις σεισμοί μέσα σε δέκα λεπτά

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, από τις 20:10 έως τις 20:18 στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,1, 3,3 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, από τις 20:10 έως τις 20:18 στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:10, με επίκεντρο 8 χλμ Ανατολικά, Νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε ο δεύτερος και ισχυρότερος μετασεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 10 χλμ Νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. 

Ο τρίτος μετασεισμός που σημειώθηκε στις 20:18, είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, επίκεντρο 4 χλμ Νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή