ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για επεισόδια με αφορμή τον νεκρό στο Πέραμα

Δύο άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για επεισόδια με αφορμή τον νεκρό στο Πέραμα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο έκτακτης μη προγραμματισμένης συγκέντρωσης ατόμων που έγινε στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το περιστατικό της Παρασκευής στο Πέραμα Αττικής.

Οι συλλήψεις αφορούν σε τρεις γυναίκες και έναν άνδρα. Πρόκειται για δύο 20χρονες, μία 24χρονη και έναν 24χρονο. Οδηγήθηκαν όλοι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια, ενώ παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο, ενώπιον του αυτόφωρου μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας την Κυριακή, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ο 24χρονος συλληφθέντας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών της συμπρωτεύουσας. Κατά τη διάρκειά της προέβησαν διαδοχικά σε ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν κατάλληλα παρατεταγμένες, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Κατά την κίνηση της πορείας στην οδό Εγνατία, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες καταστήματος και σε είσοδο οικοδομής. Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ