Νέα Ερυθραία: Δίωξη για δύο κακουργήματα στον 40χρονο – Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Νέα Ερυθραία: Δίωξη για δύο κακουργήματα στον 40χρονο – Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 43χρονου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ακόμη 43χρονου στη Νέα Ερυθραία, το πρωί της Σαββάτου.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την απολογία του.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη χθες στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά μερικά μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της ένοπλης επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Χθες Σάββατο, τα δύο θύματα εκτελούσαν τεχνικές εργασίες – εγκατάσταση σωληνώσεων φυσικού αερίου στη λεωφόρο Τατοΐου, όταν ο δράστης τους πλησίασε και πυροβόλησε τον πρώτο στην κοιλιά και τον δεύτερο στο πόδι. Και τα δύο θύματα ήταν 43 ετών.

Οι δύο εργαζόμενοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Ο πρώτος από τους δύο κατέληξε ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται.

Ο τραυματίας περιέγραψε στους αστυνομικούς προς τα πού διέφυγε ο δράστης και στη συνέχεια οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι γείτονες του 40χρονου ανέφεραν ότι ο άνδρας εκπαιδευόταν στην ταράτσα του σπιτιού του με σπαθιά και όπλα ενώ τον είχαν δει να πυροβολεί κατά κάδων σκουπιδιών αλλά και ζώων. Σε κατάσταση αμόκ βγήκε και πήγε στο σημείο όπου εγκαθιστούσαν παροχή φυσικού αερίου ο μηχανικός και ο βοηθός του και πυροβόλησε πέντε φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, γείτονες ρώτησαν το δράστη γιατί τους πυροβόλησε κι εκείνος απάντησε «δεν με ενδιαφέρει» και επέστρεψε απαθής και ψυχρός στο σπίτι του. 

Από την πλευρά της, η μητέρα του τραυματία δήλωσε ότι βγήκε τρέχοντας από το σπίτι της μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε το γιό της μέσα στα αίματα και άρχισε να ουρλιάζει. Πήγε στο σπίτι του δράστη και φώναζε τη μητέρα του για να της πει ότι ο γιος της σκοτώνει το δικό της παιδί.

Η μητέρα του δράστη, ανέφερε στην αστυνομία ότι ο γιος της λάμβανε κανονικά τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να παίρνει.

Η στολή και το οπλοστάσιο του 40χρονου

Ένα περίστροφο, ένα μεταλλικό τσεκούρι, ένα ξίφος, δύο αυτοσχέδια δρεπάνια και μία στολή πολεμικών τεχνών βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του 40χρονου.

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατ. με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατ. με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • 2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • 2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • 36 φυσίγγια,
  • 6 κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο [Δείτε φωτογραφίες εδώ]

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή