Έλαβε εξιτήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Έλαβε εξιτήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα συνεχίσει το πρόγραμμά του στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς η υγεία του δεν εμπνέει ανησυχία και έλαβε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο «George Washington University». Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης νοσηλεύθηκε προληπτικά, ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε λίγες ώρες αφότου έφθασε στις ΗΠΑ από την Τουρκία, προχθές Κυριακή, και συγκεκριμένα λίγο πριν από την τέλεση της πρωινής λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας. Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέθεσε στον ελληνορθόδοξο ιεράρχη τον προσωπικό του γιατρό.

Δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία του κ.κ. Βαρθολομαίου – Κανονικά η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, «ο Παναγιώτατος πνευματικός μας πατέρας εξήλθε του νοσοκομείου. Είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του». Κατόπιν τούτων ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του, στο οποίο περιλαμβάνονται οι συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε ότι πρέπει να κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου του προκειμένου να φροντίζει την υγεία του. Οπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «η θυσιαστική διάθεση του Πατριάρχη ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της θέσεώς του τον κάνουν συχνά να παραμελεί την προσωπική του υγεία, αλλά πλέον δεν πρέπει να το κάνει αυτό, και τον πείσαμε και νομίζω ότι το κατάλαβε». Ο κ. Ελπιδοφόρος απέδωσε τη νοσηλεία του Πατριάρχη στην υπερβολική κόπωση, λέγοντας ότι «ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της πατριαρχίας του, αλλά και των προηγούμενων ημερών, που ταξίδεψε ο Πατριάρχης στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις. Αυτό όμως που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή