Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Χίου – 20 έχουν περισυλλεγεί, 7 αγνοούνται

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Χίου – 20 έχουν περισυλλεγεί, 7 αγνοούνται

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση διάσωσης Αφρικανών μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου, μετά από βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Εως τώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί 20 άτομα (12 άνδρες και 8 γυναίκες), ωστόσο επτά αγνοούνται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6.10 το πρωί τηλεφώνησαν στο 112 και είπαν ότι βυθίζονται.

Έγιναν σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί το ακριβές στίγμα της λέμβου. Πρώτο στο σημείο πήγε νατοϊκό – γερμανικό πολεμικό πλοίο και στη συνέχεια τα σκάφη του Λιμενικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η φουσκωτή βάρκα ήταν χωρητικότητας 10 ατόμων και σε αυτή είχαν ανεβεί 27 με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει εντελώς ο πάτος της και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Κανείς εκ των μεταναστών δεν φορούσε σωσίβιο. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Δεν υπήρξε εμπλοκή τουρκικών μέσω στον περιστατικό. Στο σημείο πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή