Γαστρονόμος: Οι καλύτερες σοκολατίνες στην Αθήνα

Γαστρονόμος: Οι καλύτερες σοκολατίνες στην Αθήνα

Ερευνα στις βιτρίνες των αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανώτερη σοκολατίνα είναι εκείνη που φανταζόμαστε την ώρα που μας πιάνει μανία για γλυκό αλλά κανένα ζαχαροπλαστείο δεν φαίνεται να υπάρχει τριγύρω. Την πλάθουμε όλοι κάπως στο μυαλό μας- με την πυκνότητα της κρέμας ή της μους ακριβώς όπως μας αρέσει, όσο «τουβλάκι» ή «σύννεφο» την θέλουμε, με την ιδανική για τον καθένα ισορροπία γλυκιάς και bitter αίσθησης. Και ενώ σοκολατίνες υπάρχουν πολλές, σπάνια ερχόμαστε κοντά σ’ αυτή τη μία, την αρχετυπική που κάνει ταυτόχρονα τσεκ σε όλα τα κουτάκια.

Μετά από έρευνα στις βιτρίνες των αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας που φτάνουν όσο γίνεται πιο κοντά σ’ αυτό το ιδεώδες. Δοκιμάσαμε τις ρετρό με τις παχιές, θελκτικές ροζέτες και τις επιγραφές από γλάσο (το κερασάκι στην κορυφή, προαιρετικό), φάγαμε και απ’ τις άλλες που μοιάζουν με γυαλιστερά μπιζουδάκια και πήραμε γεύση απ΄τις πιο μοντέρνες και «αρχιτεκτονικές».

Διαβάστε τα αποτελέσματα από τη γευσιγνωσία του Γαστρονόμου και τις έντεκα αθηναϊκές σοκολατίνες που επικράτησαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή