Παράνομη η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Παράνομη η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Παράνομη έκρινε το αρμόδιο δικαστήριο την απεργία που έχει κυρήξει στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά ένα από τα σωματεία εργαζομένων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομη έκρινε το αρμόδιο δικαστήριο την απεργία που έχει κυρήξει στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά ένα από τα σωματεία εργαζομένων. Το εν λόγω σωματείο φέρεται να είναι μειοψηφία, ενώ το βασικό συνδικάτο των εργαζομένων ζητούσε την αποκατάσταση της ηρεμίας στο λιμάνι και την επιστροφή των εργαζομένων στη δραστηριότητά τους.

Η απεργία που κρατά ήδη τέσσερις μέρες και η οποία συνοδέυτηκε με αποκλεισμό των πυλών του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων από μικρή μερίδα εργαζομένων του ελάσσονος σωματείου, έχει παραλύσει το λιμάνι και μαζί τις εισαγωγές και τις εξαγωγές προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις από τους εισαγωγείς, εξαγωγείς, επιχειρήσεις, αλλά και το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Πειραιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά, αναγνωρίζεται ο παράνομος χαρακτήρας της απεργιακής κιντοποίησης, που κήρυξε η εναγόμενη για την 29/10 από τις 00:00 έως και 23:59, και απαγορεύεται η συνέχιση της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), η απεργιακή κινητοποίηση αφορά την άρνηση της COSCO να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά για μέτρα υγείας και ασφάλειας και τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) για συγκροτημένα δικαιώματα.

«Είναι προκλητική η στάση της εργοδοσίας, παρά τον χαμό του συναδέλφου, να αρνείται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ευθύνες βαραίνουν και τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία πρέπει να πάρει μέτρα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την προστασία της ζωής. Αν τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με το δίκιο μας θα πάρουν την πληρωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων και του λαού του Πειραιά» αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

Πηγή: Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή