Αίτημα προς την Τουρκία για επιστροφή του πλοίου με 450 μετανάστες

Αίτημα προς την Τουρκία για επιστροφή του πλοίου με 450 μετανάστες

Έχει υποβληθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διεθνή ύδατα πλέει το φορτηγό πλοίο με περίπου 450 μετανάστες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για το πλοίο, το οποίο φέρει τουρκική σημαία, έχει υποβληθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του. Σε συνεργασία με τον κ. Πλακιωτάκη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του περιστατικού.

Το φορτηό πλοίο, αναμένεται να μεταφερθεί σε νησί των Δωδεκανήσων και οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το πλοίο ξεκίνησε από λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έστειλε αίτημα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.   

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με Frontex και Βρυξέλλες και κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα -βάσει των δεσμεύσεων- θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή