Βαρθολομαίος: Μήνυμα Στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Βαρθολομαίος: Μήνυμα Στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα Στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στις τιμές και στην αναγνώριση που του επιφύλαξε η αμερικανική πλευρά, σημείωσε ότι αντικατοπτρίζουν το υψηλό κύρος που χαίρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερο διεθνώς από ότι εντός της Τουρκίας, η οποία είναι η ιστορική του έδρα. Σχετικά με τον πρόεδρο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη προσωπική φιλία που τους ενώνει, αλλά και στην ιδιόχειρη υποσημείωση που πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην τελευταία απαντητική επιστολή που του έστειλε, η οποία έλεγε «να είστε καλά γιατί χρειαζόμαστε την ηγεσία σας»

Διαβάστε ακόμη: Βαρθολομαίος: Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύει το Ρωσικό Πατριαρχείο

Οι ΗΠΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου. Αναφερόμενος στη σημασία της, ο Πατριάρχης έπλεξε το εγκώμιο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, λέγοντας ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δρομολογήσει λύσεις για τα τρία μεγάλα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία αφορούσαν την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Νικολάου, την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης και το ταμείο συνταξιοδότησης των κληρικών. 

«Ύστερα από 12 χρόνια έχω την ευλογία του Θεού και έχω τη χαρά να είμαι κοντά στην ομογένεια της Αμερικής. Αυτή τη φορά βρήκα επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής έναν νέο Αρχιεπίσκοπο. Νέο στην ηλικία και νέο στο ξεκίνημα της θητείας του. Από το Πατριαρχείο έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ελπιδοφόρου και για αυτό άλλωστε τον εκλέξαμε ομόφωνα και τον στείλαμε για να ηγηθεί αυτή την πρώτη και σημαντική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου για όσα χρόνια επιτρέψει ο Κύριος. Τον εκλέξαμε γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλον καλύτερο και καταλληλότερο γι´ αυτή την θέση. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι τον αγκαλιάσατε με την ίδια αγάπη που ήρθε εκείνος προς εσάς. Και η αμοιβαία αγάπη, η εμπιστοσύνη και το όραμα που έχετε είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της αρχιεπισκοπίας του», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή