Προπηλάκισαν τον καθηγητή Θ. Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα

Προπηλάκισαν τον καθηγητή Θ. Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα

Επιτέθηκαν στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε ταβέρνα στο Καστράκι, στην Καλαμπάκα.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε μεταβεί στην περιοχή με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα σεμιναρίου.

Όταν πήγε μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες στην ταβέρνα για να δειπνήσουν, ζήτησε -όπως τόνισε- με πολλή ευγένεια το λόγο που δεν έγινε έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, έδιωξαν βιαίως όλους τους πνευμονολόγους, ενώ τον ίδιο τον πέταξαν κάτω και σκίστηκε το πουκάμισό του.

«Μας ζήτησαν τον λόγο, μας έδιωξαν από την ταβέρνα και μας έσπρωξαν. Στο τέλος με πέταξαν εμένα κάτω, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του που μου επιτέθηκαν», υπογράμμισε.  

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία του Θ. Βασιλακόπουλου

Ο κ. Βασιλακόπουλος αφού απέδωσε αυτό που συνέβη σε «φαινόμενα παραλογισμού», ανέφερε πως εκλήθη η αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά και κατέγραψαν το γεγονός, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Αντίδραση από την Ιατρική Σχολή

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή