Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων: Θα αγγίξουν τις 5.000

Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων: Θα αγγίξουν τις 5.000

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταγραφεί σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει ή και να ξεπερνά τις 5.000.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας αναμένεται να καταγραφεί σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει ή και να ξεπερνά τις 5.000. 

Ενδεικτική του κλίματος εγρήγορσης είναι και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Αθ. Πλεύρης, Μίνα Γκάγκα) καθώς και οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Σκέρτσος σε συνέχεια της πρωινής σύσκεψης για την ενίσχυση του ΕΣΥ.       

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο σημερινός αριθμός δεν αποκλείεται να σπάσει το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου με 4.696 νέα περιστατικά μολύνσεων.

Τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων προανήγγειλε άλλωστε, σε σημερινές της δηλώσεις, και η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευγγέλου: «Είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο» είπε και εκτίμησε ότι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν τα 5.000 ημερησίως.

Νωρίτερα, τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Διαβάστε επίσης

Γκάγκα για μονοκλωνικά φάρμακα: Έως 11 Νοεμβρίου στην Ελλάδα οι πρώτες 2.000 δόσεις

Κορωνοϊός και άλλοι θανατηφόροι ιοί: Τι δείχνει η σύγκριση του απολογισμού των θυμάτων

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Προς νέα μέτρα στην εστίαση

Σημειώνεται ότι στην προσεχή συνεδρίασή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, την Τετάρτη, αναμένεται να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα, αποκλειστικά στις «κόκκινες» περιοχές και με το βλέμμα κυρίως στους «μεικτούς χώρους» της εστίασης

Στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής μέτρα:

-Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2.

-Μείωση των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα ενδεχομένως σε 6. 

-Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα (από 2 σήμερα) με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

-Εξετάζεται επίσης πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

-Προσαρμογή εξωτερικών μεικτών χώρων διασκέδασης σε πραγματικά εξωτερικούς. Για παραδειγμα τέτοιοι χώροι θα πρέπει να έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θα θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή