«Όχι» στην αναστολή ποινής τριών εγκλείστων της Χρυσής Αυγής

«Όχι» στην αναστολή ποινής τριών εγκλείστων της Χρυσής Αυγής

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους, που είχαν υποβάλει τρεις καταδικασμένοι για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους, που είχαν υποβάλει τρεις καταδικασμένοι για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Πρόκειται για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, και τους Αναστάσιο Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που είχαν ζητήσει την έξοδό τους από τη φυλακή έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ο Αν. Πανταζής έχει καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπως και για τη συμμετοχή του, με επιτελικό ρόλο, σύμφωνα με την απόφαση, στις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος και κατά μελών του ΠΑΜΕ έξω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Η αίτησή του απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος να εκφράζει την άποψη πως πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του.

Αρνητική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Νίκης- Αναστασίας Μουζάκη: «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Οχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε μέρος σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα των Αν. Πανταζή, Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ο Αναστάσιος Αναδιώτης, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με την αίτησή του που απορρίφθηκε ζητούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Η αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ανυποστήρικτη.

Πρόσφατα είχε γίνει δεκτή από το Εφετείο Αναστολών η αίτηση του καταδικασμένου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, που επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω προβλήματος υγείας του παιδιού του πέτυχε την αναστολή έκτισης της ποινής του, με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση θα ελεγχθεί από τον Αρειο Πάγο για την άσκηση αναίρεσης, κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή