Θεσσαλονίκη: «Έτρεχε με 140 χιλιόμετρα/ώρα» – Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για το τραγικό τροχαίο με τον διανομέα

Θεσσαλονίκη: «Έτρεχε με 140 χιλιόμετρα/ώρα» – Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για το τραγικό τροχαίο με τον διανομέα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη στοιχίζοντας τη ζωή ενός 47χρονου διανομέα φαγητού.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Αλεξίου, στο kathimerini.gr, επικοινώνησε μαζί του μάρτυρας, τον οποίο προσπέρασε ο 21χρονος οδηγός πριν χτυπήσει τον διανομέα. «Έτρεχε με 140 χιλιόμετρα/ώρα. Με προσπέρασε σαν να ήμουν σταματημένος. Αυτά ήταν τα λόγια του μάρτυρα». Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, ο μάρτυρας που του περιέγραψε το περιστατικό αυτό, δεν θέλει να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου. «Υπάρχει φόβος», τόνισε ο κ. Αλεξίου, προσθέτοντας πως κάποιοι μάρτυρες διστάζουν μετά από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για το ότι ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε τον διανομέα φέρεται να έχει ποινικό παρελθόν.

Ο οδηγός, που μάλιστα εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος, αφότου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ. Αλεξίου ελπίζει ο Εισαγγελέας να κρίνει την πράξη του 21χρονου κατά το άρθρο 290α για επικίνδυνη οδήγηση, που προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών στην περίπτωση που ο οδηγός προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς και αυτοσχέδιους αγώνες, και όχι σύμφωνα με το άρθρο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που προβλέπει φυλάκιση από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια.

Όλες οι πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα είναι στα χέρια του δικηγόρου, όταν η Τροχαία ολοκληρώσει την έρευνά της. «Ο νόμος προβλέπει ότι σε 4 μήνες η Τροχαία θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα. Ελπίζω λόγω της δημοσιότητας να τελειώσουμε πιο γρήγορα».

Το σίγουρο, όπως υπογράμμισε, ωστόσο ο διηγόρος είναι πως η οικογένεια δικαιούται αποζημίωση, ακόμα και στην περίπτωση που το ΙΧ του 21χρόνου δεν είχε έγκαιρη ασφαλιστική κάλυψη. 

«11 θάνατοι από το 2017»

Έχοντας εξειδίκευση στα τροχαία ατυχήματα, ο κ. Αλεξίου αναφέρει πως η καθημερινή έκθεση των διανομέων φαγητού στον κίνδυνο είναι πολύ μεγάλη. «Με πήρε τηλέφωνο εταιρεία και μου είπε πως από το 2017 μεχρι σήμερα είχε έντεκα θανάτους διανομέων. Έντεκα, μια μόνο εταιρεία». Όντας και νομικός σύμβουλος ασφαλιστικών εταιρειών, ο δικηγόρος δηλώνει πως τουλάχιστον κάθε εβδομάδα με δέκα ημέρες βλέπει ένα περαστατικό τροχαίου ατυχήματος στο οποίο εμπλέκεται διανομέας φαγητού. «Είναι άνθρωποι που φεύγουν το πρωί από το σπίτι και δεν γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν το βράδυ», σχολίαζει ο ίδιος. Έχοντας αναλάβει 7.500 υποθέσεις τροχαίων, ο κ. Αλεξίου πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά την εργασία και την προστασία των διανομέων καθώς και να ενταχθεί το επάγγελμα αυτό στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ποιος ήταν ο 47χρονος άνδρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν αθλητικογράφος, ο οποίος εξ΄ανάγκης στράφηκε μετά τα 40 του στη διανομή φαγητού εξαιτίας της κρίσης που πέρασε ο δημοσιογραφικός κλάδος. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός 19χρονου αγοριού και ενός 16χρονου κοριτσιού. Ήταν φανατικός οπαδός του Άρη, που δεν έχανε αγώνα της ομάδας του, εύθυμος και ευσυνείδητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή