Νέα μέτρα: Σκληραίνει το μπλόκο στους ανεμβολίαστους – Τι εισηγείται η επιτροπή

Νέα μέτρα: Σκληραίνει το μπλόκο στους ανεμβολίαστους – Τι εισηγείται η επιτροπή

Σε μέτρα περαιτέρω ελέγχου της πρόσβασης ανεμβολίαστων πολιτών σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού καταλήγει η κυβέρνηση. 

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μέτρα περαιτέρω ελέγχου της πρόσβασης ανεμβολίαστων πολιτών σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού και δημόσιες υπηρεσίες καταλήγει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση προτείνει:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε δύο rapid – test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης εργασίας τους.
  • Για την ίδια ομάδα πολιτών προτείνεται η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, να γίνεται με επίδειξη αρνητικού rapid test.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν στις 18:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Πληροφορίες αναφέρουν δε ότι ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων θα ξεπεράσει τις 6.000.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Εππλέον, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα, θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των εφημεριών στα νοσοκομεία από ιδιώτες γιατρούς, όπως και από γιατρούς του ΕΣΥ με αμοιβή 250 ευρώ ανά εφημερία.

Συν τοις άλλοις, αναμένεται να υπάρξει και αναδιάταξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Η μάχη του εμβολιασμού

Όσον αφορά στην αύξηση των εμβολιασμών, θα συνεχιστεί η προσπάθεια να πειστούν όσοι διστάζουν, ενώ θα δοθεί έμφαση στην τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όπως γράφει στο σημερινό φύλλο της η «Κ», αν αναλογιστεί κάποιος πως οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο ήταν οι γηραιότεροι και οι ευπαθείς ομάδες, γίνεται κατανοητό πως η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης καθίσταται επιτακτική και το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα σε αυτές τις κατηγορίες.

Ο λόγος είναι ένας ακόμη: είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει κάποιος την τρίτη δόση του εμβολίου, από τη στιγμή που έχει κάνει ήδη δύο, παρά να πεισθεί κάποιος που δεν έχει κάνει ακόμα καμία δόση και κατά πάσα πιθανότητα ανήκει συνειδητά στους αντιεμβολιαστές.

«Στην προσπάθεια να πείσουμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν πρέπει να αφήσουμε πίσω την τρίτη δόση που είναι κρίσιμη για τη θωράκιση αυτού του 60,8%», λέει στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος, τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική καμπάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή