Κυβερνοασφάλεια: Απλά βήματα προφύλαξης

Κυβερνοασφάλεια: Απλά βήματα προφύλαξης

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για τις απάτες σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Internet.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεξί κλικ στον αποστολέα του email θα αποκαλυφθεί η πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για τις απάτες σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Internet. Εχουν γραφεί πολλά για το πώς να αποφύγουμε τις απάτες, αλλά στο σημείωμα αυτό θα προσπαθήσω να σας δώσω έναν πολύ απλό τρόπο για να μπορείτε πολύ εύκολα να ξεχωρίσετε αν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονται από την τράπεζά σας ή από απατεώνες.

Οταν πάρετε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται ότι προέρχεται από την τράπεζά σας, πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πηγαίνετε με το ποντίκι στον αποστολέα και κάνετε δεξί κλικ. Τότε θα αποκαλυφθεί η πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα και αμέσως φαίνεται αν είναι πραγματική ή όχι. Για παράδειγμα. Εχω στο email μου διάφορα emails με αποστολέα Alpha Bank. Στα γνήσια, με δεξί κλικ φαίνεται ο αποστολέας [email protected], [email protected], [email protected]. Αντίθετα, στα μηνύματα που προσπαθούν να υποκλέψουν τα στοιχεία και πάλι ο αποστολέας φαίνεται Alpha Bank, ενώ με δεξί κλiκ αποκαλύπτεται η απάτη. Οι διευθύνσεις που ακολουθούν είναι από απατεώνες: [email protected] [email protected] [email protected]. Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολη η διάκριση.

Αν πάντως παρ’ ελπίδα ανοίξετε κάποιο email απατεώνων, να γνωρίζετε ότι καμία τράπεζα δεν θα σας ζητήσει για κανένα απολύτως λόγο τα στοιχεία και τους κωδικούς σας. Οποιος τα ζητάει είναι απατεώνας και καλά θα κάνετε να μην τα δώσετε, έστω και αν σας λένε ότι ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί ή θα σας εμβάσουν χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή