Meteo: Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός της δεκαετίας στην Ελλάδα

Meteo: Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός της δεκαετίας στην Ελλάδα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οκτώβριος του 2021 ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, καθώς χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και από μεγάλα ύψη βροχής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις περισσότερες μέρες του μήνα κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.

Τις μεγαλύτερες αποκλίσεις κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στη Μακεδονία, όπου κατά την κακοκαιρία «Μπάλλος» η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 12 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Ενδεικτικά, στη Φλώρινα οι χιονοπτώσεις πλησίασαν τις παρυφές της πόλης στις 15/10 και την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε παγετός. Η μέση τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας στον μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ-meteo στη Φλώρινα κυμάνθηκε 4 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, όπως και στο Κιλκίς.

Οι τιμές των αποκλίσεων για τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Κρήτη ήταν ελαφρώς πάνω (περίπου 0,3 βαθμούς) από τις αντίστοιχες του Οκτωβρίου 2010, του ψυχρότερου Οκτωβρίου την τελευταία δεκαετία. 

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία κυμάνθηκε πιο κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, κατά έναν βαθμό χαμηλότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή