Κορωνοϊός: 152 ασθενείς στις ΜΕΘ Μακεδονίας και Θράκης – Αρνητικό ρεκόρ διμήνου

Κορωνοϊός: 152 ασθενείς στις ΜΕΘ Μακεδονίας και Θράκης – Αρνητικό ρεκόρ διμήνου

Τα ποσοστά των ανεμβολίαστων κυμαίνονται από 91,7 έως 94,6%

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 152 έχει φτάσει ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, με τα ποσοστά των ανεμβολίαστων να κυμαίνονται από 91,7 έως 94,6%. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος του τελευταίου διμήνου.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της 3ης ΥΠΕ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της έχει φτάσει τους 92 (ο μεγαλύτερος αριθμός του τελευταίου διμήνου), με το ποσοστό των ανεμβολίαστων μεταξύ αυτών να είναι 94,6% . Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χτες ο αριθμός νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ήταν 83, ενώ στις 25/10 ήταν 74 και στις 25/9 ήταν 53. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ανήλθε σε 445 με ποσοστό ανεμβολίαστων 76,5%, ενώ 30 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, με ποσοστό ανεμβολίαστων 93,3%. Χτες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ήταν 450, στις 25/10 ήταν 403, ενώ στις 25/9 ήταν 305.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της έχει φτάσει τους 60, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων μεταξύ αυτών να είναι 91,7%, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός (63) είχε σημειωθεί στις 31/10. Να σημειωθεί ότι 7 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγιος Παύλος από σήμερα μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid για να μπορέσουν να νοσηλευτούν οι ασθενείς που έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες ο αριθμός νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ ήταν 56, ενώ στις 25/10 ήταν 57 και στις 25/9 ήταν 60. 

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες σήμερα είναι 362 με ποσοστό ανεμβολίαστων 73%, ενώ 45 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου με ποσοστό ανεμβολίαστων 88,9%. Χτες, αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ήταν 377, στις 25/10 ήταν 340 ενώ στις 25/9 ήταν 220.

Στο 100% η πληρότητα κλινών COVID σε πολλά νοσοκομεία

Εν μέσω έντονης πίεσης στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πληρότητα των κλινών COVID αγγίζει το 100%, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη διασφαλίσει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID αλλά και άλλες παθήσεις, ενώ εάν η υψηλή προσέλευση περιστατικών συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε λειτουργικές αλλαγές, με μείωση των τακτικών χειρουργείων προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις για τα περιστατικά COVID.

Διαβάστε επίσηςΚορωνοϊός: Με τεστ παντού οι ανεμβολίαστοι – Τρίτη δόση για εμβολιασμένους

Με τροπολογία το υπουργείο έδωσε κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ (250 ευρώ αμοιβή εφημεριακού έργου). «Είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί και αυτά τα κίνητρα δεν αποδώσουν, να πάμε και σε άλλες διαδικασίες, που θα έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική παρουσία ιατρών στο σύστημα», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα συνεχιστεί έως και το τέλος του έτους, οπότε και θα επανεξετασθεί, και πρόσθεσε ότι για τους ανεμβολίαστους επικουρικούς δεν θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεών τους.

Εκτός ΕΣΥ 6.500 επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 6.500 επαγγελματίες υγείας έχουν μείνει εκτός ΕΣΥ εδώ και δύο μήνες λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Την έντονη πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία περιγράφουν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οπως ανέφεραν ενδεικτικά χθες, έπειτα από ακόμα μία δύσκολη εφημερία, το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης θύμιζε νοσοκομείο εκστρατείας, αφού δέχθηκε σε ένα 24ωρο 160 περιστατικά με συμπτώματα COVID, έγιναν 35 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 20 ύποπτων.

Στα όρια των σωματικών αντοχών τους έχουν φτάσει και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή της κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος την ώρα που στάθηκε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες προκειμένου να ενημερώσει για την πανδημία, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αποχώρησε υποβασταζόμενος από συναδέλφους του. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα και η αδιαθεσία αποδόθηκε στη μεγάλη κόπωση και στις πολλές ώρες συνεχόμενης εργασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή