Αίτημα επανεξέτασης της αποφυλάκισης Πατέλη

Αίτημα επανεξέτασης της αποφυλάκισης Πατέλη

Η άσκηση της αναίρεσης ζητήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μωυσίδη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναξέταση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Πατέλης, που είχε καταδικαστεί και εξέτιε ποινή δεκαετούς κάθειρξης για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζητεί αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η άσκηση της αναίρεσης, δηλαδή η δρομολόγηση της επανεξέτασης της απόφασης αποφυλάκισης για τον Γιώργο Πατέλη, που είχε διατελέσει στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, πυρηνάρχης, ζητήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μωυσίδη.

Η άσκηση της αναίρεσης ζητήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μωυσίδη.

Η υπόθεση έφθασε στο ανώτατο δικαστήριο με πρωτοβουλία του ίδιου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε την απόφαση της αποφυλάκισης Πατέλη προκειμένου να μελετηθεί το σκεπτικό της, πού βασίστηκε και να κριθεί αν πρέπει να επανεξεταστεί, δηλαδή να οδηγήσει σε ακύρωσή της και σε εγκλεισμό εκ νέου το στέλεχος της Χ.Α.

Η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου και αν η αποφυλάκιση κριθεί εσφαλμένη, ο Γιώργος Πατέλης θα οδηγηθεί στη φυλακή. Το Πενταμελές Εφετείο είχε κρίνει ότι πρέπει το στέλεχος της Χ.Α. να αποφυλακιστεί διότι αντιμετώπιζε το παιδί του ψυχολογικής φύσεως προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή