Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – Στους ναούς μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι

Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – Στους ναούς μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι

Νέα έκκληση προς τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έκκληση προς τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας» απευθύνει με εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος στέλνει μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τέλος, τονίζει την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η Εγκύκλιος

Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – Στους ναούς μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι-1

Υπενθυμίζεται πως χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της προς ιερείς και πιστούς, ζήτησε να τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας «επακριβώς», με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων στη χώρα.

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξαδάκτυλος: Το μέτρο στις εκκλησίες θα δημιουργούσε χάσμα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των εκκλησιών, τονίζοντας ότι δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά. 

«Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, καθώς στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, ωστόσο υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία», υπογράμμισε.  

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμένος ούτε κολλάει το ίδιο ούτε μεταδίδει το ίδιο ούτε νοσεί με τους ίδιους όρους ούτε κινδυνεύει στον ίδιο βαθμό. «Αν είχαμε φτάσει σε ένα ποσοστό 85%-90% ή αν είχαμε τους άνω των 50 ετών εμβολιασμένους σε ποσοστό 100%, δε θα μιλούσαμε για πανδημία», κατέληξε. 

Κ. Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να υπάρξει έλεγχος στις εισόδους των εκκλησίων

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε και απαντώντας στην κριτική για την απουσία τεστ για την είσοδο στις εκκλησίες, εξήγησε πως «οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας» και «δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να το ελέγξει», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν γίνεται να υπάρξει έλεγχος στις εισόδους και η κριτική της αντιπολίτευσης γίνεται «προς άγραν ψήφων». Σχολίασε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση όταν χρειάστηκε ήρθε σε ρήξη με την Εκκλησία, αφού το 2020 «δεν κάναμε Πάσχα».  

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή