Θεμιστοκλέους – Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Θεμιστοκλέους – Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 18, αναφέρει ο ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Παρασκευή 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό κατά της Covid-19 με την αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 18, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί σε όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson, δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, και σε όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ερωτηθείς για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος τρίτη δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. Το θέμα είναι επιστημονικό, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους έχει δηλώσει ότι η επέκτασή της και σε άλλες ομάδες εργαζομένων εκτός των υγειονομικών, δεν θα προσφέρει σημαντικά πράγματα. Θα δώσει μικρά ποσοστά στο σύνολο των εμβολιασμών και θα δημιουργήσει όμως διαχειριστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αναστολή εργασίας.

«Ο εμβολιασμός είναι δώρο ζωής, δεν είναι για πολιτική αντιπαράθεση, ούτε για να υποδαυλίσουμε ακραίες αντιπαραθέσεις», τόνισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή