ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΘΕΑ: Απορρίφθηκε αίτημα εργαζομένων κατά της αναστολής εργασίας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν στο πλαίσιο της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων δεκαέξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

kethea-aporrifthike-aitima-ergazomenon-kata-tis-anastolis-ergasias-561571375

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Πρόεδρος κ. Ι. Πάλλας) απέρριψε σήμερα με σχετική απόφασή του το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν στο πλαίσιο της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων δεκαέξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με τον νόμο 4820/2021.

Οι 16 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ζήτησαν με την αίτησή τους να αποδέχεται προσωρινά το ΚΕΘΕΑ τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει τις αποδοχές τους για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε αναστολή, ισχυριζόμενοι ότι  περιστέλλονται τα ατομικά τους δικαιώματα και ότι δεν ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα ή  τις παρενέργειες του εμβολίου.

Το δικαστήριο συντασσόμενο προφανώς με την τρέχουσα νομολογία δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς αυτούς και απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής.