Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη σε Κύπρο και Ελλάδα από 2 έως 6 Δεκεμβρίου

Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη σε Κύπρο και Ελλάδα από 2 έως 6 Δεκεμβρίου

Σημειώνεται πως η Καθολική Αρχιεπισκοπή στη Λέσβο έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο και την Ελλάδα από τις 2 ως τις 6 Δεκεμβρίου.

Το αποστολικό αυτό ταξίδι, το 35ο του πάπα στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, θα σηματοδοτηθεί από την επιστροφή του ποντίφικα στη Λέσβο, νησί εμβληματικό της μεταναστευτικής κρίσης, στο οποίο είχε ήδη μεταβεί το 2016.

«Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του πάπα Ματέο Μπρούνι.

Ο Αργεντινός ποντίφικας, ο οποίος θα γίνει 85 ετών το Δεκέμβριο και τον Ιούλιο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο, είχε μειώσει δραστικά πέρυσι τα ταξίδια του εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Φέτος έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στο Ιράκ και το Σεπτέμβριο μετέβη στη Σλοβακία και τη Βουδαπέστη.

Σημειώνεται πως η Καθολική Αρχιεπισκοπή στη Λέσβο έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε η ιστορική «συνάντηση των τριών Ιεραρχών», του Πάπα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή