Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις έγκυες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις έγκυες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά ανεμβολίαστων εγκύων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της χώρας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ μία επίσης ανεμβολίαστη λεχώνα διασωληνώθηκε, στο ίδιο νοσοκομείο.

Πρόσφατα, μία 38χρονη έγκυος άφησε την τελευταία της πνοή, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να μην κινδυνέψει το νεογνό, το οποίο τελικά γεννήθηκε με καισαρική.

Υπενθυμίζεται πως χθες η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα απηύθυνε νέα έκκληση προς τις εγκύους να εμβολιαστούν.

Στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από τη ζωή ασθενείς ηλικίας 39 και 27 ετών, ενώ τόνισε πως έγκυες έχασαν τη ζωή τους και απήυθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες εγκυμονούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Εχουμε και θανάτους εγκύων. Κάνω έκκληση για εμβολιασμό. Είναι για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού», επεσήμανε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή