ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική φιλοξενίας της Θέρμης – 7 διακομιδές σε νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική φιλοξενίας της Θέρμης – 7 διακομιδές σε νοσοκομεία

Κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε ηλικιωμένους, φιλοξενούμενους σε κλινική στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον επτά άτομα διακομίστηκαν από χθες σε δύο νοσοκομεία της πόλης.

«Επτά άτομα από την ιδιωτική δομή προγραμματίστηκε να διακομιστούν χθες στο “Γ. Παπανικολάου”, τελικά στο νοσοκομείο μας εισήχθησαν πέντε γυναίκες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διαμαντής Χλωρός, συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΣΥ. «Τα άλλα δυο άτομα διακομίστηκαν, όπως μού είπαν από την δομή, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ», σημείωσε ο κ. Χλωρός.

«Από τις πέντε γυναίκες που νοσηλεύονται σ’ εμάς, οι τέσσερις είναι σε καλή κατάσταση (οι τρεις είναι μεγάλης ηλικίας από 80 έως 90 ετών και μία νεότερη γυναίκα με υποκείμενο νόσημα), ενώ η πέμπτη γυναίκα θέλει μία μεγαλύτερη προσοχή», διευκρίνισε ο κ. Χλωρός.

«Μέχρι στιγμής οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid» ανέφερε στο ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Άλλοι δύο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας βρίσκονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου και υποβάλλονται σε εξετάσεις.