Τζανάκης: Υπάρχει τάση για 8.000 κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα

Τζανάκης: Υπάρχει τάση για 8.000 κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα

«Οι ανεμβολίαστοί μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει τάση να πάμε σε 7.000 και 8.000 κρούσματα στους κινητούς μέσους όρους αργότερα» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα στη χειρότερη φάση της πανδημίας, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε στους υψηλότερους αριθμούς. Αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στα πολλά τεστ που πραγματοποιούνται.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι βρισκόμαστε στο 50% των νοσηλειών σε σχέση με τις αιχμές των προηγούμενων κυμάτων και 30-40% κάτω σε θανάτους σε σχέση με τις αιχμές των θανάτων των προηγούμενων κυμάτων. «Είμαστε σε μια περίπου ελεγχόμενη φάση από πλευράς πίεσης του υγειονομικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανεκτό να έχουμε 30-40 θανάτους καθημερινά», δήλωσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε: «Οι ανεμβολίαστοί μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς. Καθώς η πανδημία προχωράει και τους μολύνει δημιουργείται ανοσία. Είναι σαν την πυρκαγιά που καίει ολόκληρο το δάσος και δεν έχει τι να κάψει και σβήνει μόνη της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή