Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ – Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ – Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό μολύνσεων Covid-19, ενώ σήμερα Παρασκευή κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό μολύνσεων Covid-19, ενώ σήμερα Παρασκευή κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 48 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται πλέον σε 450.

Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ – Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων-1

Σύμφωνα μάλιστα με τον σημερινό «χάρτη» των κρουσμάτων, περισσότερα από 3.000 κρούσματα – δήλαδή περίπου το 50% του συνόλου των καταγεγραμμένων μολύνσεων – συγκεντρώνονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ – Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων-2

Πλεύρης: Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί το υπουργείο Υγείας, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα επιβολής τοπικών ή γενικών lockdown, δήλωσε ο υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση η οποία επικρατεί στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα είπε: «Όπως και στη Λάρισα, στη Θεσσαλία έτσι και στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία πίεση στο σύστημα παραπάνω. Το ενισχύουμε συνεχώς με γιατρούς. Έχουμε βγάλει και προκηρύξεις αλλά έχουμε και τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και παίρνουμε κλίνες .Η αλήθεια είναι ότι θα πιεστεί το σύστημα. Από κει και πέρα όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι που μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να εμβολιάστουμε. Είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες μέρες οι εμβολιασμοί κινούνται στις 25.000 την ημέρα για την πρώτη δόση του εμβολίου, που δείχνει ότι πλέον οι πολίτες έρχονται να εμβολιαστούν».

Ούτε καθολικά, ούτε τοπικά lockdown

«Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών, ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας από τη Λάρισα, κατά την επίσκεψη του στην πόλη, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των νοσοκομείων, ενώ μιλώντας για τα κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς σημείωσε πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε επίταξη.

Με self-test η πρόσβαση παιδιών έως 18 ετών σε μεικτούς χώρους

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην αποκάλυψη ότι όλοι οι ανήλικοι μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους με self-test και όχι με μοριακό τεστ ή rapid.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό θα αναφέρεται και στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα και θα αφορά τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο.

Γεωργιάδης: Click-away για καταναλωτές που δεν επιθυμούν rapid test

Σημειώνεται παράλληλα, ότι ενόψει της έναρξης εφαρμογής των νέων μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν rapid test για την είσοδό τους στα καταστήματα, θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με click-away.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

«Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test, ούτε να “ασχοληθεί” με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω στον ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κανείς χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις» είπε. «Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα. Αν δεν υπάρξει είσοδος στο κατάστημα μπορείς να παραλάβεις στην είσοδο. Αυτό επιτρέπεται» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή